Brev till kroppen/A letter to my body

Falun, 17 juli 2018

Hej!

Jag hoppas du mår bra. Jag tror du gör det nu när du fått vila på semestern.

Du, det är så att jag har några saker jag vill säga dig.

Dels vill jag säga förlåt. Förlåt för de gånger jag petat och nypt hårt i magen och tyckt den varit för mjuk. Och för de gånger jag sagt dumma saker om dig eller kollat i spegeln och hatat valkarna på ryggen eller hårstråna som växer utanför klädgränserna eller när jag velat flytta på fettet från ett ställe till ett annat.

Förlåt mig för när jag kör för hårt med dig och pressar dig, fast det knappast går mer och bara gör ont. Förlåt för de gånger jag låtit något hända dig som du egentligen inte ville. Och de gånger som någon annan har gått över dina gränser, kan du förlåta dem med?

Jag är också ledsen för alla de gånger jag stängt in dig på olika sätt i för trånga kläder eller i en dålig position. Förlåt för när jag har hindrat dig från att bli rolig och fri. Förlåt för när jag slagit på dig och tryckt ner dig och inte gett dig tillräckligt med mat.

Förlåt för när jag jämfört dig med andra och tyckt att du var sämre.

För faktiskt finns det ingen som är som du och du är just som du ska vara.

Ryggen ska veta att den är väldigt gullig! Magen ska veta att den är gosig och fin och stark.

Jag vill också säga tack. Till exempel för att du bär upp mig varje dag. För att du säger ifrån när det blir för mycket. Tack för alla gånger du får mig att känna styrka. Eller svaghet, eller bara känna.

Du är så bra på att njuta. Både för dig själv och med andra. Och du är känslig och fin och mysig. Skojig också med dina små lustiga öronhål och knasiga näsborre. Det är kul att klä sig och klä ut sig och måla sig med dig. Och så allt spring du har i benen, all dans som du har dansat som får mig att ha det så bra. Tack!

Vi har haft så roligt ihop. Och jag hoppas att du vill fortsätta att ha det med mig länge till?

Älskar dig. Bästa! Tack för allt.

Kram
Maria

 

 

 

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *